Kalk bestrijden kan met een waterverzachter, maar ook via de kalkneutralisatietechnologie waarin BWT met zijn AQA Total Energy al 20 jaar pionier is en waarvoor het bedrijf in 1999 als eerste het werkzaamheidscertificaat van het officiële Duitse testinstituut DVGW mocht ontvangen.

De werkingsefficiëntie van de BWT AQA Total Energy, die met een minimaal stroomverbruik elektrische impulsen afgeeft die het calcium dat in het water opgelost is omvormen tot ontelbare minuscule kalkkristallen en zo komaf maakt met zowel kalkaanslag in leidingen, boilers en douchekoppen als met corrosie op leidingen uit gegalvaniseerd staal is tot op heden onovertroffen.

Vergeleken met een waterontharder verbruikt de BWT AQA Total Energy geen zout, is er geen afvoer nodig voor spoelwater en blijft het water alle essentiële mineralen bevatten. Want in tegenstelling tot een waterontharder maakt een kalkneutralisator komaf met kalkaanslag maar niet met calcium, noch met andere gezonde mineralen die ons kraantjeswater zitten.

Meer zelfs… Het unieke aan de AQA Total Energy is dat het toestel extra magnesium aan het water toevoegt, waardoor het drinkwater uit de kraan extra gezond en extra lekker wordt. Magnesium is immers niet alleen een essentieel mineraal waaraan veel mensen een tekort hebben, het is ook een smaakdrager.

BWT AQA Total Energy is verkrijgbaar via een BWT-installateur (lijst op www.bwt.be).
Richtprijs: € 1.008,37 (excl. btw en installatie).

 

Gefilterd water uit de kraan

Niet alleen een kokendwaterkraan is handig in je keuken, Elke Vanthuyne van Blanco adviseert ookeen filterkraan. “Je hoeft niet meer te sleuren met pakken water van de supermarkt naar huis en je hebt minder PMD-zakken nodig omdat je geen plastic flesjes moet weggooien. Een plus voor het milieu. Bovendien heb je minder kalkaanslag in je koffiemachine, wat de houdbaarheid van het apparaat verlengt.”

Zet kalk buitenspel

Ook Klaas Luyckx van EcoWater wijst op het belang van de nefaste gevolgen van kalk. “Als je een waterverzachter plaatst, geniet je langer van je nieuwe keuken. Zo voorkom je hardnekkige kalkaanslag en bijhorende schade aan je gloednieuwe toestellen. Met een waterverzachter heb je zacht water. Je kranen en oppervlakken blijven kalkvrij en je toestellen gaan langer mee. Bovendien bespaar je met een Waterverzachter tot 650 euro per jaar.”